Van Anneke naar Margriet

Maandag is het weer zover. Om 12 uur gaat de sirene. De overheid stuurt een alert. En om half 7 kun je eten in de Emmaus.

DSC06381.JPG

Ik vind het nog steeds een van de beste wijkactiviteiten van de kleine kerk in Bergen op Zoom. Anneke de Vries (foto) is ermee begonnen en nu is het een instituut. Samen eten in de Emmaus – voor buren en kerkleden, wie maar wil kan aanschuiven. Elke maand zijn er 20 à 25 deelnemers.

We zijn er geregeld geweest. Lekker eten, interessante mensen, boeiende gesprekken. In navolging van Anneke is er nu ook maandelijks een lunch in de Emmaus. Een kleine maar gastvrije kerk in Noordgeest. Een goede buur.

Nu wonen we dus in Zwolle.

We maken kennis met de buren. Theo van 395 zit in de bewonerscommissie. Hij vertelt over de activiteiten. Hij neemt ons mee naar het Trefpunt in De Wendakker. Hij wijst ons ook op het Chinese eten – iets van de kerk …

Als ik ons per mail opgeef, reageert Margriet Mars per omgaande. Ze blijkt bij ons in de ‘kleine groep’ – de miniwijk – te zitten. En de ‘buurtgenoten’ gaat daarvan uit.

IMG_20170628_0001.jpg

Verrassing!

Margriet legt het per mail voor ons uit.

Een aantal jaar geleden (ik denk al wel 5), hebben we als gemeente Zwolle west nagedacht over het thema: Kerk zijn in de wijk/ missionair zijn.

Wijk 6-3 heeft toen met elkaar bedacht om aandacht te geven aan de senioren in onze eigen kleine wijk: Wendakker en Ensemble.

Iemand is gaan informeren bij Driezorg met de vraag, wat wij zouden kunnen betekenen. En zo zijn de Buurtgenoten avonden ontstaan.

Iedere maand (behalve in de zomervakantie) organiseren we dus een etentje waar de bewoners van de Wendakker en Ensemble zich voor kunnen opgeven.

Ook is er de tweede woensdag van de maand een gezellige avond. Er wordt koffie geschonken en daarna doen we een spelletje met de mensen.

Daarnaast doen we zo nu en dan ook wel eens hand en spandiensten, zoals een wandelingetje, of een bezoekje aan een dokter.

Inmiddels zijn niet alle vrijwilligers bewoners van 6-3. We kwamen handen te kort en hebben in de miniwijken om ons heen geworven en er is geflyerd in de buurt.

Het zijn hele gezellige avonden!

Anneke of Margriet, Noordgeest of Stadshagen, de bijbelse opdracht blijft gelijk:

Laten we … voor iedereen het goede doen …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s