Zoek de verschillen

Het lijkt vooral een kwestie van schaal.

DSC04920.jpg

De Emmauskerk in Bergen op Zoom – waar we van 2013 tot 2017 lid waren – is klein. Rond de 100 leden die verspreid zijn van Rilland en Oud-Vossemeer tot Steenbergen en Ossendrecht. Piepkleine streekgemeente in grote stad.

#ekboz is klein maar dapper.

Bewust van Gods roeping. Bewogen door visie en missie. In gebed voor de stad en de regio. Gericht op de wijk en de buren.

Zo’n kleine kerk is op zoek naar bondgenoten. De grote oecumene is misschien wel iets te ruim. Maar binnen de kleine oecumene werkt de Emmaus samen met De Schuilplaats en de Levend Woord gemeente.

Samen staan we sterk. Heel wat Bergenaren hebben Jezus leren kennen via de Alpha-cursus. Ook op andere manieren dienen we de stad. SchuldHulpMaatje is een prachtig voorbeeld.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Zwolle – waar we deze zomer zijn komen wonen – is een ander verhaal.

De kleine oecumene is hier groot. Drie gereformeerde zusterkerken – CGK, GKv en NGK – hebben samen duizenden leden. In de zomermaanden mengt dat moeiteloos. En samen hebben we ook de schuldhulpverlening voor elkaar.281021_Logo-Voor_Elkaar_Zwolle

Wel jammer dat we daarbij en famille blijven. De baptisten en de andere evangelische gemeentes hebben we niet per se nodig. Althans, getalsmatig.

Groot of klein? Een kwestie van schaal.

Het Grote Verhaal is hier of daar hetzelfde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s