The Son of God is Dancing

herblogd van augustus 2008

Van Dirk Maurits Boersma kreeg ik een goede boektip. Een indringend verslag van een bezoek dat Adrian en Bridget Plass aan Zambia brachten. Ze brengen de aids-problematiek heel dichtbij. Mooie foto’s. Openhartige reacties. Ontroerende portretten.

Ik ben niet echt een fan van Adrian Plass. Maar zijn zelfspot en tong-in-die-kies beschrijving van hoe hij en z’n vrouw in Afrika rondlopen en rondkijken, spreekt mij in dit boek wel aan. Ik geloof niet dat het in het Nederlands vertaald is. Maar als je Engels kunt lezen, is het beslist een aanrader. [Klik hier voor meer gegevens.]

the-son-of-god-is-dancing

De afwisseling van Bridget en Adrian zorgt voor een goed leesbaar verslag. De situaties die ze aantreffen. De mensen die ze ontmoeten. Kinderen, veel weeskinderen. Sekswerkers en hun klanten. Hulpgevers. Beschermengelen op de fiets. Armoede en honger. Voetbal- en netbal-wedstrijden.

There were no miracles in Zambia, only the miracle of people allowing God to use them. God acts through us and the truth is that if we do nothing, we withhold His love from them. This is a heartwarming, inspiring, and sometimes even humorous account with a serious message: God won’t act to lessen the HIV/AIDS crisis if we don’t.

The Son of God is dancing. A message of hope.

En de titel? Die ga ik niet uitleggen. Probeer daar – in een reactie? – zelf maar eens een uitleg voor te vinden. Of nog beter: lees dit boek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s