15 + 40 = 16

Broederweg_15,_Kampen.jpg

Deze zomer is het 40 jaar geleden dat ik ben afgestudeerd. Van 1972 tot 1978 stond ik als student ingeschreven aan de theologische universiteit in Kampen. Om precies te zijn: Kampen-2, aan de Broederweg – in onderscheid van de ‘synodale’ aan de Oudestraat.

Broederweg 15 kan ik goed zien vanuit het ADC, waar ik als vrijwilliger werk. Op maandag en vrijdag help ik een handje om het GKv-archief te beschrijven en voor belangstellenden toegankelijk te maken.

Ik vind het interessant om hier te werken aan de Broederweg nummer 16. Op dit moment verdiep ik me in de start van de GMO, de gereformeerde missiologische opleiding. Daarbij kom ik mezelf tegen: m’n rapporten, de studiecongressen in Holten, het zendingsexamen en m’n – al te – kritische evaluatie. Dimmen, Tjeerd!

Tussendoor overleg ik met collega-vrijwilligers. André scant foto’s in en vraagt af en toe of ik enig idee heb wie dit is. Erik is bezig met een map vol preken, die van JK blijken te zijn. Ik houd wel van zulke puzzels.

M’n actieradius is dankzij het ADC ineens een stuk groter geworden. Wat werken hier een interessante mensen.  We zitten hier middenin het gereformeerde verleden. En na 40 jaar weet ik daar ook wel iets van.

AFL1GEORGEHARINCKROEMENIE

George Harinck heeft de drukproeven binnen gekregen van DomineesfabriekIk ben blij dat ik hem voor een fout kan behoeden.

David Bosch de missioloog uit Zuid-Afrika, was uitgenodigd door de zendingslector – ds. D.K. Wielenga – voor een gastcollege. Dat leidde tot problemen met de proffen, want Bosch was niet heel gereformeerd. Dat ging dus niet door.

Ik weet nog goed dat Bosch wel degelijk gesproken heeft op Broederweg 15. Geen gastcollege maar wel als spreker tijdens een corpsvergadering. Dat moet in 1973 geweest zijn. – De notulen van FQI bevestigen mijn herinnering.

quote-mission-is-not-primarily-an-activity-of-the-church-but-an-attribute-of-god-david-bosch-86-23-45

Na 40 jaar ben ik niet veel verder gekomen. Het zij zo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s