Doorpraten over de preek

Dirk Maurits Boersma is er nog / is er weer. Dat is genieten van het werk in de Living Hope gemeente.

Sporen van Jezus in Zuid-Afrika

foto 1Als er één aktiviteit in onze gemeente is die ik succesvol vind, is het wel de preekbespreking. Jaren geleden begonnen we ermee, ongeveer 1x per maand. Ik vind het een goede manier om de leden te helpen om de preek langer in hun gedachten te laten doorsudderen. Het is ook een mooie manier om samen te bespreken hoe Gods Woord je leven kan veranderen. En soms hoor ik verrassende vragen of opmerkingen waar ik zelf niet aan gedacht had.

We hebben het lang niet vaak genoeg gedaan. Ik wilde het elke maand doen, maar vanwege mijn burnout en het evalueringsproces dat vorig jaar onze gemeente bezighield, is dat al 2 jaar lang niet gelukt. Ik ben blij dat ik dit jaar de draad weer kon oppakken.

In juli hielden we onze tweede preekbespreking van het jaar. Ik had een aantal vragen op papier gezet, en na de dienst gingen we…

View original post 194 woorden meer

Advertenties

Een gedachte over “Doorpraten over de preek

  1. Dag Tjeerd, bedankt voor het herbloggen. Een burnout en veel tegenstand later ben ik dankbaar dat de gemeente die ik mocht planten, kan doorgaan met het uitleven en uitdelen van het evangelie. Alleen door gebed en geloof, omdat Christus genade geeft. Vanwege hem krijg ik weer plezier in m’n werk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s